Blogkép és tartalom kopirájt báj Dé. Egyéb kreatív anyagok úgyszintén. Alkotói jogaim megsértése peres eljárást von maga után és nem mellesleg FELZABÁLLAK ANYÁD SÍRJÁRÓL.

2009. január 4., vasárnap

harcsapaprikás RULZ!!!

most hogy már kicsit magamnál vagyok és a hasam is televan:
végy
- 2 fej vöröshagymát
- 1 paprikát + 1 csípős zöldpaprikát
- szalonnát 15 dkg (csak tippelek. én mangalica szalonnát használtam tehát jóval kevesebbet)
- nagydoboz tejföl
- só, bors, pirospaprika, koriander
- harcsa... (fingom sincs mennyi mert ezt ÉN FOGTAM!!! ((ójehbébi!!)) de úgy tippelem 15 dekás szeletekben lehet kapni a piacon tehát abból kell vagy 5.)

(1. belezés, tisztítás stb. neked ezt nem kell)
2. a szalonnának egy nagyobb tűzálló lábasban (én wokban) kisütöd a zsírját.
3. ebbe a felvágott harcsarészeket (óhjeh!!) vagy szeleteket (ha mondjuk te csinálod) besózva megfuttatod nagylángon egy kicsit... de csak kicsit... csak hogy megkapja. aztán kiveszed a szeleteket. ha szétesik elbasztad.
4. az apróra vágott hagymát, paprikát és zöldpaprikát picit megsózod és kisebb lángon üvegesre párolod.
5. édesnemes paprikával (nekem csak az volt itthon) tűzről levéve jól megszórod, megkutyulod és visszarakod. pár perc után öntesz alá egy pohár vízet.
6. ha felforrt 2-3 ek. léből, 1 ek. lisztből, és a tejfölből habarást csinálsz... nem kell nagyon sűrű legyen.
7. a halszeleteket picit megborsozod (én nagyonpici koriandert is tettem rá) és beteszed a lébe főni... öntesz rá annyi vízet, hogy majdnem ellepje.
8. ha bugyog óvatosan behabarod... ne várj sokat mert ha teljesen megfő a hal kavaráskor széteshet.
következő rottyanáskor kész.

(a 4. lépés miatt megszelídül a csípős, ha ez téged bánt, akkor 5. lépés után rakjál bele pistát)

én szalonnás sztrapacskával ettem. avagy HAH!

Nincsenek megjegyzések: