Blogkép és tartalom kopirájt báj Dé. Egyéb kreatív anyagok úgyszintén. Alkotói jogaim megsértése peres eljárást von maga után és nem mellesleg FELZABÁLLAK ANYÁD SÍRJÁRÓL.

2009. április 25., szombat

tört én elem

a valódi másság alamuszi farokvilantó magyarázkodás-immunis, hazugság-szédelgő, meredekről a csücsköt lerágicsáló és gondolatolvasó figura ő. a robot-pilóta. az egyetlen alak az életemben aki igazán megérdemelt már egy poszt.

nem nevezhető a gondolat szintjén sem faramuci skizoid elméleti túlkapásnak lévén nem személyiség és még sosem próbáltam kommunikálni ezen lételemmel. ez/ő leginkább csak van. a kérlelhetetlen és könyörtelen lángész belül, ha mondhatom így mert tulajdonképpp nem tudom hol van ez. ő.

fel(e)ségterülete a másodpercek törtrészei és a tűrhetetlenül hosszú sztoikus hősökre jellemző várakozás tája. na olyankor szokta megmozgatni magát egy kicsit ez. el tesz-veszni a részletek között nemhagy. ha beszélhetek róla, mint "másikról" akkor ő az aki elvégzi a muszáj dolgokat. amikkel nem akarnék, vagy utálnék foglalkozni azt ő remekül megcsinálja. takarítás, testedzés, életbenmaradás. ezért is érdemesebb mentális automatizmusként, vagy magamba önkondícionált segédprogramként hivatkozni rá, mintsem az operációs rendszer szépséghibájára. mert abból is van elég.

a mindennapok álságos általánosságában észrevehetetlen együttlétünk során így rakódnak a dolgok.
mert az életem méltán nevezhető az eseménytelen felfedezések kereszthalmazának. lévén anyagi feladatok és mások ellátásán kívül teljesen céltalan eddig. tevőlegesen próbálok megalapozni egy lehetőségekben gazdag anyagi és szellemi légkört magamnak. ez úgy ahogy megy is. tekintve, hogy abszurditásba hajlóan logikus tudok lenni, ha ilyesmiről van szó. többek között ezért is kapok közgazdász diplomát ~1hónap múlva. valószínüleg. ezen folyamat alátámasztása meg egyéb más mellett az előzőleg megszerzett szakmámnak köszönhető. vicces ugyan, hogy amaz szintén soha nem akartam lenni. aztán de. és lettem is.

hírnök volnék és az üzenetre várok. amit eljuttatnom kell. addig egyfajta mellékszálként megváltanám a világot: apró alprojektekbe kezdek és miegymás. mindezt egy teljesen rendezetlen módon, logikusan. elmúlt fél év a bejárós, állandó, jólkereső állás tesztelésével és úgy néz ki erre a misszióra rá is feküdhetek hamarost. aztán addigra/akkor már/mindig is meg lesz az egzisztencia mellé járó "szilaj, szittyai, szeplős, szende" és a legkisebb közös többszörös startrakétáinak indítása is az álomszerű hormon-ballaszt fokozhatja majd. talán. de nincsenek igazi terveim. se céljaim. ha a jövőre gondolok kisházat látok, gyümölcsfákat meg ilyesmit. semmi konkrét.

ezen dolgozunk a robot-pilóta meg én. vagyis nem sokon múlik. pár ezen-azon. tevékeny időszaknak nézek elébe tehát. az iskolára például mostmár nem kell majd várni. csak idő(m) nincs. és nem is lesz semmire.
minden buta félnapnak értéke van azt mondják, ha az ember elhagyja az iskola és az ifjúság végtelenjét. ebből valószínüleg sosem fogom megtudni mennyi igaz. az univerzum szubjektív alkalmazottjaként csak elfoglalt lehetek. mindig is az voltam. beépített zen-autómatával, aki néha kisepreget.

:)

3 megjegyzés:

mkmax írta...

Wisdom - ööö, D., nekem van egy ilyen listám (mondjuk legyen a címe: 'akiktől sokat tanultam') a Celestén. Döntsd el, hogy jó, vagy rossz társaságba keveredtél-e...

* Adams, Douglas (+)
* Barcs Miklós
* Bede Márton
* Bokros Lajos
* Brecher, Gary
* Carlin, George (+)
* Cserna-Szabó András
* Csernus Imre, Dr.
* Dancs Tamás
* Eco, Umberto
* Fazekas Mihály (+)
* Gerlóczy Márton
* Gore, Jr., Albert Arnold
* Hammer Ferenc
* Herbert, Frank (+)
* Inkei Bence
* Jobs, Steve
* Kormákur, Baltasar
* Láng István
* László Csaba
* Lem, Stanislaw (+)
* Lynch, Stephen
* Magyari Péter
* Maulis Ádám
* Merényi Dániel
* Moore, Michael
* Para-Kovács Imre
* Rátgéber László
* Ropolyi László
* Sándor György
* Sándor Mihály
* Sárközy Zsolt Queue [q:]
* Stachura, Edward (+)
* Szily László
* Tamás Bence Gáspár
* Tóta W. Árpád
* Uj Péter

[Basszus most veszem észre, Réka nincs még rajta. Hiba!]

D. írta...

zsír. bár a lények egy részét nem ismerem, vagy nem értek egyet az oktatatás mibenlétét és minőségét illetően :P

mkmax írta...

Bizony, hogy _mit_ tanultam tőlük és az mennyire volt hasznos, abban komoly eltérések vannak...

Viszont küldtem neked nagyon fontos levelet a the one eyed-os címedre, remélem, még azt használod.