hazaértem.
tudom hogy megölöm a csodát, de meg akarom mutatni, hogy nem ördöngősség.
vásárolunk:
-40dkg libamájat
-6 db közepes nagyságú kibelezett pisztrángot
1.) a libamájat még tegnap kis kockákra vágtam és konyakos pácba tettem éjszakára. semmi extra csak sózva borsozva volt (féldeci konyak). 2.) aztán ma a halakat kevés ecetes vízben átmostam. 3.) 2 zsömlét felkockáztam és féldeci borba és féldeci tejszínbe trutymákoltam. ha egy kicsit már ázott szórtam rá petrezselymet és 2 egész tojással elkevertem, majd hozzáadtam a májat ami mostmár civilizált társalgásra volt képes a konyakos pác hatására. 4.) ezt az egész masszát belepakoltam a megsózott halakba, majd egy darabka vajjal egyenként alufóliába csavartam őket és alacsony fokozaton sütőben 15-25 percig pároltam.
EEE!!! : ha már tálalod és sikerült megmentened a fóliák alján reked Vajas-hallé közlegényt, akkor csorgassad rajtuk végig azt. jó lesz nekik (ha nem sikerült akkor olvasszál rájuk egy pici fűszeres vajat). van aki majonézes-tormás izével eszi én most próbáltam valami tejfölös-kapros mártást improvizálni zsuzsmó nyomán. gnottival ettük.
ha most ezt megfigyeled 4 nagy lépésben sikerült elkészíteni. gratulálok. mostmár tudod hogy kell csinálni a libamájjal töltött pisztrángot. semmi varázslat, színtiszta tudomány (és pia).
biztosan megöltem a misztikumomat. helyes.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése