Blogkép és tartalom kopirájt báj Dé. Egyéb kreatív anyagok úgyszintén. Alkotói jogaim megsértése peres eljárást von maga után és nem mellesleg FELZABÁLLAK ANYÁD SÍRJÁRÓL.

2008. augusztus 24., vasárnap

trüff

hazaértem.
tudom hogy megölöm a csodát, de meg akarom mutatni, hogy nem ördöngősség.
vásárolunk:
-40dkg libamájat
-6 db közepes nagyságú kibelezett pisztrángot

1.) a libamájat még tegnap kis kockákra vágtam és konyakos pácba tettem éjszakára. semmi extra csak sózva borsozva volt (féldeci konyak). 2.) aztán ma a halakat kevés ecetes vízben átmostam. 3.) 2 zsömlét felkockáztam és féldeci borba és féldeci tejszínbe trutymákoltam. ha egy kicsit már ázott szórtam rá petrezselymet és 2 egész tojással elkevertem, majd hozzáadtam a májat ami mostmár civilizált társalgásra volt képes a konyakos pác hatására. 4.) ezt az egész masszát belepakoltam a megsózott halakba, majd egy darabka vajjal egyenként alufóliába csavartam őket és alacsony fokozaton sütőben 15-25 percig pároltam.
EEE!!! : ha már tálalod és sikerült megmentened a fóliák alján reked Vajas-hallé közlegényt, akkor csorgassad rajtuk végig azt. jó lesz nekik (ha nem sikerült akkor olvasszál rájuk egy pici fűszeres vajat). van aki majonézes-tormás izével eszi én most próbáltam valami tejfölös-kapros mártást improvizálni zsuzsmó nyomán. gnottival ettük.

ha most ezt megfigyeled 4 nagy lépésben sikerült elkészíteni. gratulálok. mostmár tudod hogy kell csinálni a libamájjal töltött pisztrángot. semmi varázslat, színtiszta tudomány (és pia).
biztosan megöltem a misztikumomat. helyes.

Nincsenek megjegyzések: