Blogkép és tartalom kopirájt báj Dé. Egyéb kreatív anyagok úgyszintén. Alkotói jogaim megsértése peres eljárást von maga után és nem mellesleg FELZABÁLLAK ANYÁD SÍRJÁRÓL.

2008. június 7., szombat

Afgán Buzkashi

Najó. Szóval ez egy sport(?). A lényeg: olyasmi, mint a street-ball, csak sok-sok lovassal és nincsenek csapatok. Ez egy ilyen "free for all" játék. A cél, hogy egy kecske lefejezett tetemét "felkapd" a kezdőpontról, menj vele egy kört és vidd vissza a kezdőpontra és akkor kapsz egy pontot. Közben mindenki megpróbálja tőled elvenni és ugyanezt teljesíteni. A tetemet többször cserélni kell mert, az amortizáció az jelentős. A játék napokig is eltarthat, eléggé igénybevesz embert s állatot egyaránt. Tehát pont olyan, mint a street-ball. (itt hívnám fel a figyelmet a pusztai népek agyalágyultságára vonatkozó elméletemre, aki ismeri. ez tökéletes példája.)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez de komoly >8) hogy presztízsvesztés, ha a lesérült fia helyett beállt apa veszít. érdekes, mennyire átszűrődik az elvileg játékban elért eredmény a 'hétköznapi' életbe. gondolom kell vmi súlya legyen az egésznek, hogy ne kattanjanak be (még jobban) az ingerszegény környezettől.

(kecsketetem! kurvajó >8) )

D. írta...

megígértem az emberiségnek, hogy nem fogom leírni az elméletemet a pusztai népek agyalágyultságáról, tehát így. DE nekem az jött le, hogy ez egy kinek-van-a-legjobb-lova-verseny. ami a puszta tényét szemlélve elég hype-dolog.

(tetem bazdmeg... :| érted... krumpliszsák vagy labda az minek? biztosan megvan a maga varázsa)

Névtelen írta...

jap, lovai.

az azért érdekelne, vajon meddig kísérleteztek, mire rájöttek, h pont a kecsketetem ideális. hogy mondjuk próbálták-e birkával, de az túlságosan könnyen kicsúszott a kezükből, vagy lócombbal, ilyesmi.