Blogkép és tartalom kopirájt báj Dé. Egyéb kreatív anyagok úgyszintén. Alkotói jogaim megsértése peres eljárást von maga után és nem mellesleg FELZABÁLLAK ANYÁD SÍRJÁRÓL.

2008. június 12., csütörtök

a polgár, mint élhetetlen birka

A nyár első lakógyűlése után a következőket tudom tanácsolni:
- ha kefélsz zárd be az ablakot, így nem kell egy 45 perces monológot hallgatnod a következő lakógyűlésen az "illetlen
hangoskodásról egész éjjel" (ami még mindig jobb, mint az előzőn említett "beteges, nemnormális zajok")
- ne félemlítsd meg a felújítást végző munkásokat, mert nem te fizeted őket.
- ne írd a balfasz alsó szomszéd neve mellé a lakónévsor megjegyzés rovatába az "Ügyvéd" csatolmányaként, hogy "GECI IDEGESÍTŐ LÉNY!", mert tudják, hogy te voltál, Manci néni aki 89 éves napi 30 órában monitorozza az udvart. (hogyan lehetséges ez? néha bevon másokat is, több szem többet lát alapon)
- ne végezz "tudományos" kísérleteket az udvaron.
- ne dobj ki olyasmit ami később megolvasztja a kukát.
- ne hozz fegyvereket a házba. (megnéztem és nem szerepel a házirendben, sőt a törvény előírja, hogy nem tarthatom őket máshol)
- ne tárolj vegyi anyagokat a folyossón (ez sem).
komolyan mondom, már csak valami olyasmit vártam még, hogy ne dobjak ki semmi olyat ami később új életre kell.

ezeket türelmesen végighallgattam, majd mosolyogva közöltem:
- hogy a havonta az albérletemre fordított összeg nagyobb, mint sokuk fejenkénti keresete, az iskolázottságom nemkülönben hasonló arányokkal bír.
- az élő térfigyelő kamerának (a.k.a. Manci), amikor csak tudom leviszem a szemetét, tisztán jóindulatból mert az beteg, öreg és hülye ÉS mert senki más nem teszi meg ezt.
- illemtudóan köszönök és társalgok a lakókkal és egyéb házban megforduló személyekkel, ezzel (úgygondolom) valamiképp fentartva az emberség látszatát.
- ha szétbasszák az alattamlakó lichthoffját és fürdőszobáját az senkit nem zavar, csak engem, emiatt a barom azt képzeli hogy bármikor csinálhatja. plussz a lichthoff beépítése a lakásba szabálytalan és veszélyes. feljelentést is tehetnék és akkor nemcsak a vigyori lárva ügyvéd üti meg a bokáját, de az is aki erre hallgatólagos engedélyét adta.
- a kukát szívesen kifizettem volna, de önkormányzati tulajdon és még nem küldtek róla csekket.
- elég szánalmas, hogy össze kell gyűlniünk, hogy ezeket a dolgokat közöljék velem. az ilyen embert gerinctelen kispolgári hulladéknak tartom.
- szopjanak pimpős vajat a seggemből.

természetesen senkinek nem volt mersze fölháborodni. egy pár napig lesütött szemmel fújtatva mennek majd el mellettem, de utánna visszatér majd a bájmosoly és a csevegés és külön-külön mind közölni fogják, hogy végig egyetértettek velem, csakhát a többiek... nembaj. minden percét kiélvezném a zavaruknak, ha győzelemként élném meg az eszmecserét, de egyszerűen csak felbasz és elszomorít. tudod ők emberek is lehettek volna egyszer.

Nincsenek megjegyzések: